X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
הזמן טיסה הזמן טיסה הזמן מלון הזמן מלון הזמן רכב הזמן רכב הזמן שאטל הזמן שאטל סיורים בעברית סיורים בעברית ביטוח נסיעות ביטוח נסיעות הופעות חיות הופעות חיות משחקי כדורגל משחקי כדורגל
 

מסעדת השף של מושיק רוט - &moshik

המסעדה של מושיק רוט באמסטרדם - שגריר של כבוד בתחום הגסטרונומיה

מושיק רוט, שף ישראלי מעוטר בכוכבי מישלן, שמם של ישראלים רבים נודע בכל העולם בתחומים רבים- ספרות, קולנוע, משחק ואפילו קולינריה. שגריר של כבוד בולט בשמי השפים הבינלאומיים הוא השף המוכר מושיק רוט שהמסעדה שלו באמסטרדם היא שם דבר. (מסעדת שף - לא כשרה)

אתם אולי מכירים אותו רק עכשיו בזכות תפקידו בריאליטי כשופט בתוכנית "משחקי השף" של רשת בערוץ שתיים אך המבינים באוכל משובח ובוודאי אלה המתעניינים בגסטרונומיה מולקולרית שמעו אודותיו כבר מזמן.

אודות מושיק רוט?

מושיק רוט הינו מסעדן שפועל כבר הרבה שנים בתחום הגסטרונומיה בכלל והגסטרונומיה המולקולרית בפרט. הוא גדל ביבנה ולימים היגר להולנד ובמהלך הקריירה שלו עבד בכמה מסגרות, שהאחרונה בהן מסעדה מפורסמת מחוץ לאמסטרדם- מסעדת שזכתה בדירוג של שני ככוכבי מישלן ו ב-18 נקודות במדריך גו מיו.

את ניהול המסעדה שנסגרה באפריל 2012 החליף רוט בניהול בייבי חדש ולא פחות משובח-  מסעדת " moshik & " השוכנת במרכז באמסטרדם ונחשבת אחת הטובות בעיר ובין המשובחות בעולם. המסעדה זכתה בשני כוכבי מישלן מה שהופך את רוט לישראלי היחידי בעולם עם ניקוד שכזה.

מסעדת "moshik&"

מסעדה טרנדית, אינית ואופנתית מעוצבת בעיצוב ייחודי וחדשני וכוללת מטבח שקוף, קומת לאונג' ואוירה מתוקתקת, מפוארת ומרשימה. התפריט של מסעדת  "samhoud places&" איננו שגרתי כלל וכלל והוא מבוסס כולו על מנות הקשורות לתחום הגסטרונומיה המוליקולרית.

מדובר בתחום מדעי המתמקד וחוקר תהליכים פיזיקליים וכימיים המתרחשים במרכיבי המזון בעת בישול שלהם ומתמקד בקשר שבין מכלול מרכיבים לתהליכים בגסטרונומיה, לרבות מרכיבים חברתיים אמנותיים וטכניים.

אז מה מיוחד כל כך במסעדה שמתבססת על גסטרונומיה מולקולרית?

1. תהליכי הכנת המזון הם שונים והמנות מבוססות על תהליכים מורכבים שנלמדו בתחום מדעי זה.

2. המנות מעוצבות באופן שונה וייחודי- כזה אשר בעקבות מחקר הוכח כתורם לסועדים ומשלים את חווית ההנאה שלהם מהאכילה.
3. מטבח חדש המבוסס על מדע ועל מחקרים וידע לגבי המזון והשפעותיו.

4. מאכלים חדשים, ייחודיים ויוצאי דופן נכללים בתפריט בו ניתן למצוא גם מנות שמרניות ושגרתיות יותר לפחדנים שביניכם.

מה שמאד יוצא דופן במנות במסעדה של רוט ובכלל במנות של מסעדות המבוססות על גסטרונומיה מוליקולרית הם השילובים והטעמים- תיאורי המנה מפתיעים מלכתחילה בשל שילובים מפתיעים, לא שגרתיים ולא קונבציונליים (כוסברה עם תות שדה, כבד אווז עם פירות יער וקציפת מסטיק, שוקלוד עם גבינה כחולה);

המרקמים מוזרים ושונים (שילוב בין נוזלי ומוצק, קטיפתי, קצפי ואוורירי ועוד מרקמים שלא הכרתם); השילוב בין הטמפרטורות איננו שגרתי- חם וקר המשתנים בין ביס לביס; גם תפקוד מרכיבי המנה ייחודי ושונה ממה שציפיתם או הכרתם והטעם?

לעתים דומה לעתים שונה אבל לרוב איננו זוהה למוכ. אם אתם ממש רוצים פרטים כדאי לכם לנסות אחת ממנות הדגל של השף רוט- כדור חם-קר של כבד אווז שמתפוצץ מיד שמכניסים אותו לפה; משחת בלאדי מרי וקוויאר; וויניגרט של קברנה סוביניון במרקם של אלוורה.

מנות מעניינות מעולם זה כוללות גם קוקטייל ג'ין עם קציפת לימון שמעליו, למרות שמדובר בנוזל צפים, משל היה המשקה ג'ל חת יכות של פרי. זית מולקולרי שהבפנוכו שלו מתפוצץ בפה בעת נגיסה, כמו חלמון ביצה.  ג'לי של עגבניות ופתיתי בצל ועוד.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
דירוג:
מידע
רחוב: Oosterdokskade 5, 1011 AD Amsterdam, Netherlands
טלפון: 31-20-260-2094
אתר אינטרנט: &moshik
היה הראשון להשאיר ביקורת
מטיילים באמסטרדם