חלק בלתי נפרד ממראה העיר אמסטרדם, והנוף העירוני של ערי אירופה, הם מבני הכנסיות. אותם מבנים שנבנו לפני מאות שנים, מבנים מעוטרים בקישוטים, פיתוחי אבן, חלונות מיוחדים ועוד.
מבנה כנסיית נורדקרק (Noorderkerk) באמסטרדם הוא אחד מאותם מבנים מרשימים מאוד. צבעיה משלבים גווני חום עם עיטור כחול ולבן. חלונותיה המקושתים והגדולים בולטים ועל הגג מיתמר לו מגדל הפעמונים ממנו נשמעים מדי פעם צלילים נעימים.
את צליליה של כנסיית נורדקרק אפשר לשמוע עד שוק האיכרים שפועל בסמוך, שוק האיכרים מוכר יבול אורגני, תוצרת חקלאית מקומית ופתוח מדי שבת.
גם המבקרים בשוק הפשפשים המסורתי המתקיים בימי שני יכולים להאזין לצליליה של כנסיית נורדקרק.
שני השווקים הללו קשורים לכנסיית נורדקרק, הם הוקמו סמוך לכנסיה ופועלים מיום היוולדה של הכנסיה, מתחילת המאה ה- 17.
כנסיית נורדרקרק היא אמנם כנסיה עתיקת יומין אשר בנייתה הושלמה בשנת 1623 אך מאז עברה שיפוצים רבים, האחרון ביניהם הושלם רק בשנת 2005 כך שיש בה שילוב של מבנה עתיק יחד עם מראה מחודש.
המבנה הפנימי שלה הוא כמבנה צלב יווני וחדריה הם בצורת משולש כך שיוצרים מבנה מתומן ויכולת שווה לצפות מכל אחת מן הפינות אל המרכז. הכנסיה ממוקמת בלב רובע יורדאן, לא רחוק מן הכנסיה ווסטרקרק- הכנסיה המערבית אשר נחשבת לכנסיה פרוטסטנטית גדולה ומפורסמת.
עם זאת, הוחלט כי לתושבי האזור הצפוני מגיעה כנסייה משלהם. הכנסיה תוכננה על ידי הנדריק דה קייזר אולם הוא לא זכה לראות את פרי עמלו כיוון שבנייתה הושלמה לאחר שנפטר.
אם בשנותיה הראשונות שימשה הכנסייה בעיקר לאנשי מעמד הפועלים ואנשי המעמד הנמוך, הרי שכיום פוקדים אותה אנשים ממעמדות שונים. מתקיימים בה גם קונצרטים ומופעי מוזיקה.
בשנים קודמות המקום שימש להפגנות פוליטיות שונות כולל הפגנת מחאה נגד גירוש היהודים מאמסטרדם ע" הנאצים ב- 1941.
בכלל, לרובע יורדאן כולו ישנו קשר אמיץ עם שימור זכר השואה. ניתן בהחלט לשלב את הביקור בכנסיה וסביבתה יחד עם ביקור בבית אנה פרנק הנמצא לא רחוק ממנה.
כאמור, נורדרקרק אינה נחשבת לכנסיה מרכזית באמסטרדם אולם המראה המרשים שלה, העובדה שהיא עומדת על תילה כבר כמעט 400 שנה, מופעי המוזיקה המתקיימים בה, נורדרמרקט- השוק המפורסם שמתקיים בסמוך לה- כל אלה בהחלט הופכים אותה למקום מסקרן ומעניין לביקור.
בקרו בכיכר ההומה המקיפה את הכנסיה בימי שבת ושני ובמהלך ביקור ברובע יורדאן (Jordaan) הקדישו זמן מסוים גם לה.