X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
אמסטרדם
מסלולי טיול באמסטרדםנקודות עניין באמסטרדםטיפים והמלצות לאמסטרדםמלון מומלץ באמסטרדםאטרקציות באמסטרדםאמסטרדם עם ילדיםלטייל בהולנדהשכרת רכב באמסטרדםשאטלים באמסטרדםטיסה זולה לאמסטרדם
 

מוזיאון המקרא באמסטרדם - Bijbels Museum

מוזיאון שמוקדש לימי התנ"ך

אם במהלך ביקורכם באמסטרדם תתגעגעו פתאום לארץ הקודש, מוזיאון המקרא בהחלט יחזיר אתכם לארץ ישראל, אולם לא לזו המודרנית כמובן אלא לארץ ישראל של ימי התנ"ך. מוזיאון המקרא (Bijbels Museum), שוכן בלב ליבה של אמסטרדם ומציג אוספים של ספרי תורה, פרוכות ודגמים של בתי כנסת, בית המקדש ועוד.

ספרי מקרא עתיקים  | Photo copyright: Bijbels-Museum

אוספים ומוצגים ארכיאולוגים

בין המוצגים הרבים שנמצאים במוזיאון המקרא, תוכלו לראות דגם של בית המקדש אותו בנה שלמה המלך וכן דגם של בית המקדש אותו בנה הורדוס. שני הדגמים בנויים בצורה מפליאה ובאותנטיות, תוך שימוש בחומרי גלם זהים לאלו שבמציאות.

בנוסף תוכלו להתרשם מדגם של המשכן בו נמצא ארון הברית אשר נדד עם בני ישראל במדבר 40 שנה ולאחר מכן המשיך ללוות את בני ישראל גם במהלך כיבוש ארץ כנען בימי יהושע בן-נון, ארון הברית היווה מרכז דתי עבור עם ישראל עד בנייתו של בית המקדש.

החיים של בני ישראל ברוח התקופה

על מנת להמחיש את החיים באותן תקופות מוצגים במוזיאון המקרא של אמסטרדם גם ממצאים ארכיאולוגים הרומזים מעט על חיי היום יום: כדי חרס, מטבעות, לוחות חימר עליהם היו כותבים ועוד.

עוד פריטים מהם תוכלו להתרשם במוזיאון המקרא: העתק של ספר ישעיהו מתוך המגילות הגנוזות שנמצאו במערות קומראן באזור ים המלח. אוסף מרשים של ספרי תנ"ך, כולל המיוחד מבין הספרים שנכתב בסוף המאה ה- 15 ומכונה תנ"ך דלפט.

בני ישראל והפרעונים של מצרים

ההולנדים רואים גם את הפרעונים ומצרים כגורם משמעותי בתקופת התנ"ך ולכן במוזיאון מוצגים גם ממצאים ממצרים כמו סרקופגים (חריטות על אבני גיר גדולות) או חלקי פפירוס עליהם ישנם כתבים עתיקים ואף חפצי אמנות ממצרים העתיקה.

ההולנדים מציגים ראיה רחבה והסתכלות על התנ"ך ועל המקומות הקדושים כמו הר הבית מנקודת מבטן של שלוש הדתות המונותיאיסטיות: היהדות, הנצרות והאיסלאם. המקום מחזיר אותנו לתקופת התנ"ך לא רק באמצעים ויזואלים וחוש הראיה.

דגם של בית המקדש וכיפת הסלע | Photo copyright: Bijbels-Museum

הצמחים שגדלו בגינה של אבותינו

במוזיאון ישנן מוצגים הממחישים את חוש הריח. בגינת המבנה גדלים צמחים תנ"כיים, כולל תבלינים המפיצים ריחות חזקים ובמקום מודלקות קטורות בריחות שונים להמחשת התחושה שנוצרה עם הכניסה לבית המקדש או הריחות שהיו באוויר כאשר נערכו טקסים מסויימים כמו משיחתו של אדם למלך.

אם כל התפאורה הנפלאה הזאת אינה מספיקה, במקום ישנם שני מטבחים שהושארו כפי שהם עוד מתקופת בניית המבנה במאה ה- 17. תקרתו של אחד מהם היא מצויירת והושארה ממש כפי שהיא.

מוזיאון המקרא מראה לנו כי דווקא מרחוק לפעמים קל יותר להעריך את הקסם הקיים בארץ שלנו, ממש לידנו, קסם שמהלך חיי השגרה בארץ לא תמיד מבחינים בו.

שעות פעילות :

המוזיאון פתוח מידי יום החל משעה 11:00 בבוקר ועד לשעה 17:00 אחר הצהרים.

המוזיאון סגור בימי שני

המוזיאון סגור ביום המלך (King's Day) ו – 1 לינואר

 

כתבות שאולי יעניינו אותך