הולנד נקראת ארץ השפלה, מדינה מישורית ללא עליות וירידות, על פניו נראה כי מדובר בגן עדן לבעלי מוגבלויות. במיוחד כאשר קבלת השונה היא חלק מהתרבות ההולנדית וההתייחסות לבעלי המוגבלויות בכל מקום נעשית בצורה שווה. אך יחד עם זאת, כאשר בוחנים את רמת הנגישות בהולנד מופתעים לגלות שהנכים שחיים בה נתקלים בבעיות לא פשוטות הקשורות לנגישות המבנים וצורת הבניה המקובלת בהולנד
אפשרויות החניה בהולנד נחלקות לשתיים, חניה בערים המרכזיות כמו: אמסטרדם, האג, רוטרדם וכד'. לחניה בכפרים ובערים הקטנות.
הרחובות באמסטרדם ובערים הגדולות מאפשרים להחנות את הרכבים צפוף אחד לשני, בנוסף ברחובות בהם עוברות תעלות המים, חניית הרכבים נעשית צמוד לגדר. מגבלות החנייה מקשות על כניסה ויציאה מהרכב במיוחד שמדובר בנכה המרותק לכיסא גלגלים. אך יחד עם זאת בכפרים, היצע החנייה גדול יותר וניתן להסתדר בקלות .
חישוב תשלום מיסי המקרקעין והתשלומים עבור מיסי העיר בהולנד חושבו עד לפני מספר שנים על פי רוחב הבית, כפי שהוא נמדד בחזית הבניין. לכן רוב המבנים בהולנד הם מבנים צרים מאוד ובעלי חדרי מדרגות שבקושי עובר שם אדם בודד (שלא לדבר על בעל מגבלה). בנוסף ברוב הבתים לא מותקנת מעלית ולכן מרבית הבניינים לא נגישים לנכים.
לכן, בטרם הגעת לבקר בהולנד עליך לוודא כי המלון שבחרת נגיש לבעלי מוגבלויות ובמבנה מותקנת מעלית. לאיתור בית מלון נגיש בהולנד - היכנס לכאן >>
ההולנדים מתייחסים לבעלי המוגבלויות בשוויון מעורר הערצה, אך יחד עם זאת לשוויון מחיר אחר, על פי נקודת מבט הולנדית לקדם אדם בעל מוגבלויות בתור זה משהו לא שוויוני ולכן על מנת שירגיש שווה בן שווים עליו לעמוד בתור ככל האדם.
הפארקים, המוזיאונים והאטרקציות בהולנד רובם מונגשים לנכים, אך כאשר מדובר במסעדה או בית מלון צריך לוודא שהמקום מספיק רחב ואם מדובר במבנה בעל קומות, כדאי לבדוק אם יש במקום מעלית.