X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
שתפו בפייסבוק שתפו בגוגל פלוס שתפו בטוויטר
הזמן טיסה הזמן טיסה הזמן מלון הזמן מלון הזמן רכב הזמן רכב הזמן שאטל הזמן שאטל סיורים בעברית סיורים בעברית ביטוח נסיעות ביטוח נסיעות הופעות חיות הופעות חיות משחקי כדורגל משחקי כדורגל
X סגירה
 

מפעל הגבינות בוולנדם - Cheese Factory Volendam

הגבינות ההולנדיות המשובחות של וולנדם

בכפר הדייגים וולנדם, בין הסמטאות הצרות והמקסימות, לבין בתי הקפה, המסעדות וחנויות המזכרות נמצא מפעל הגבינות ההולנדיות המשובחות המקומי. מחלבת הגבינות היא חלק מכפר הדייגים וולנדם ומפורסמת בזכות הגבינות הנהדרות בעלות ארומה מושלמת וטעמים מופלאים.

הביקור במחלבת הגבינות של וולנדם היא חוויה משולבת של סיור במפעל הגבינות בוולנדם (Cheese Factory Volendam) וקבלת הסבר מרתק על תהליכי הכנת הגבינות לסוגיהם, סיור במוזיאון הגבינות והצצה אל האוסף המרשים של כלים בהם נהגו להכין את הגבינות לפני מאות שנים והחלק האחרון והמרגש של הסיור, בו תשתמשו בחוש הטעם ותוכלו להתענג ממבחר הגבינות המשובחות שהמחלבה מייצרת.

מפעל הגבינות של כפר הדייגים וולנדם

סיור במפעל הגבינות

מסע במפעל הגבינות של וולנדם הוא לימוד חווייתי, במהלך המסע תחשפו לכל תהלכי הכנת הגבינות החל מהשלב בו נבחרות הפרות ההולנדיות המשובחות, תנאי גידולם - שמשפיע על טעמו ואיכותו של החלב. כך לדוגמא תגלו כי הפרות בהולנד מלחחות עשב טרי באחו (אצלנו בישראל הפרות אוכלות חציר), ולכן החלב משבח יותר וכך גם הגבינות.

כחלק מהסיור במפעל תקבלו הסברים כיצד מכינים גבינה, מדוע צריך 10 ליטר חלב בכדי להכין קילוגרם אחד של גבינה משובחת. וכן תלמדו לזהות את סוגי הגבינות, ההבדלים ביניהם וכיצד ניתן לשלוט על טעמה של הגבינה, לקבוע את הארומה שלה על ידי שימוש בעשבי תיבול, כמו גם תהליכי ההבשלה של הגבינות. (ישנן גבינות שמשך ההבשלה שלהם מגיע לשנים רבות). והטעם .... תענוג אמיתי.

מוזיאון הגבינות

מוצרי החלב הם הנפוצים ביותר בתפריט התזונה של העולם המערבי, אבל האם פעם תהיתם כיצד הכל התחיל ? של מי היה הרעיון לקחת חלב צאן או בקר ולהכניס אותו לתפריט המזון. על שאלות אלו ונוספות תוכלו לקבל תשובות במהלך הביקור במוזיאון הגבינות של וולנדם ששוכן בקומת המרתף של המפעל.

הגבינה התגלתה בטעות (כמו הרבה דברים אחרים בהיסטוריה), לפני למעלה מ-6,000 שנים על די נוודים. זאת אומנם לא הייתה הגבינה המושבחת שאנו אוהבים ואוכלים היום, אבל בהחלט מאותו הרגע התפתחה תעשיה של מחלבות הגבינה.

במוזיאון תוכלו ללמוד על הדרך המסורתית בה נהגו להכין גבינות לפני מאות שנים בהולנד. וכיצד הפכו את החלב לשמנת ואת השמנת לגבינה הולנדית משובחת. במוזיאון אוסף ייחודי ומרשים של חפצים, כלי עבודה, תמונות היסטוריות ופריטים מהם ניתן לראות את שלבי התפתחות תרבות הכנת הגבינות לאורך ההיסטוריה.

טעימות גבינה

הסיור במפעל והביקור במוזיאון בוודאי יעשו אתכם קצת רעבים ויתנו לכם חשק לאכול גבינות הולנדיות משובחות. מפעל הגבינות של וולנדם מזמין את כול המבקרים לטעום וליהנות מסוגים שונים של גבינה הולנדית. צוות המחלבה ישמח לתת הסבר על סוגי הגבינות השונות, תהליך הבשלתם ועוד.

במפעל הגבינות של וולנדם חנות לממכר גבינות הולנדיות משובחות, את הגבינות תוכלו לקחת לארוחת הערב במלון בשילוב יין אדום או להביא טעימות לחברים ולמשפחה שנשארו בבית.

שעות פעילות

בתאריכים 1 לנובמבר ועד 15 למרץ החל משעה 10:30 בבוקר ועד לשעה 17:00 אחר הצהרים.

בתאריכים 16 למרץ ועד 31 לאוקטובר החל משעה 10:30 בבוקר ועד לשעה 18:30 בערב.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
דירוג:
אנא הזן את המספר ארבע מאות חמישים ושש:
מידע
רחוב: Haven 25, 1131 EP Volendam, Netherlands
טלפון: 31-299-350-479
אתר אינטרנט: Cheese Factory Volendam
היה הראשון להשאיר ביקורת
מזמינים וחוסכים