X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
אמסטרדם
מסלולי טיול באמסטרדםנקודות עניין באמסטרדםטיפים והמלצות לאמסטרדםמלון מומלץ באמסטרדםאטרקציות באמסטרדםאמסטרדם עם ילדיםלטייל בהולנדהשכרת רכב באמסטרדםשאטלים באמסטרדםטיסה זולה לאמסטרדם
 

עוברים לאמסטרדם טיפים

לחיות באמסטרדם

חולמים לקום בבוקר על גדת התעלה, לנעול קבקבי עץ ולנשנש גבינה הולנדית טובה? הצטיידתם כבר באופניים? אם אתם מצויים בתהליך רילוקיישן ומעבר משפחתי לאמסטרדם, יתכן שלא מספיק לרכוש אופניים לכל אחד מבני המשפחה, וכדאי להקדיש תשומת לב להכנות הנדרשות לפני מעבר עם הילדים לאמסטרדם, ובמיוחד בתחומי הבירוקרטיה, החינוך, הדיור והבריאות.

לגור בהולנד

החברה וחינוך הילדים

החברה ההולנדית בכלל ובאמסטרדם בפרט, סובלנית יחסית לזרים ולמהגרים. מרבית ההולנדים הינם דוברי אנגלית טובה, ובכל זאת, אם הנכם מגיעים לתקופת שהות ארוכה, מומלץ ללמוד ולרכוש לעצמכם רמת דיבור טובה גם בהולנדית. באשר להיכרויות והתערות חברתית, במערכת החינוך ובבתי הספר נוצרות מערכות יחסים וחברויות, שעשויות לסחוף גם את ההורים והמבוגרים שבחבורה. המעוניינים בנחיתה רכה יכולים לאתר מבעוד מועד קבוצות ישראלים החיות באמסטרדם, דרך אתרי אינטרנט ייעודיים וכמובן דרך מדריך אמסטרדם שמאפשר כתיבת בלוגים ושימוש בפורומים ולוחות מודעות אינטרנטיים. 

בהולנד נשארים הילדים עד גיל 4 בבית, עם ההורים או עם מטפלת. לאחר גיל 4 ניתן לרשום את הילדים לכתת גן, וילדים גדולים יותר כמובן - לבית הספר. באמסטרדם ישנו מגוון גדול של בתי ספר המתנהלים על פי עקרונות שונים, ושפת הלימוד היא הולנדית. ישנם גם בתי ספר בינלאומיים או פרטיים, בהם שפת הלימוד היא אנגלית, ועלות שכר הלימוד השנתית הינה כמה אלפי יורו. שני בתי הספר היסודיים היהודיים באזור אמסטרדם הינם "החיידר" (דתי-חרדי) ו"ראש פינה" (דתי) ובהם מתקיימים הלימודים בהולנדית ובעברית במשולב. התיכון היהודי מיועד לנערים מכתה ז' ואילך, וקרוי "מימונידס", על שם הרמב"ם.

דיור באמסטרדם

באמסטרדם שכונות רבות ואפשרויות דיור מגוונות. עלות השכירות בבית סביר, שאינו במרכז העיר, עשויה להגיע לכ-1500 יורו בחודש, ומומלץ לחפש דירה או בית באמצעות מתווכים ואתרי אינטרנט. מתווכים גם יוכלו להמליץ על שכונות טובות ומתאימות יותר לחיי משפחה. אפשרות נוספת היא לפנות לעזרתה של חברת רילוקיישן, שתסייע בכל הצדדים הבירוקרטיים, ובהם שכירת דירה. הבתים הסטנדרטיים בהולנד הינם בתים בני שתיים שלוש קומות, 3-6 חדרים, חצר קטנה וחניה סמוכה. דירות בבנייני מגורים הינן דירות בנות 3-5 חדרים, שבהן בדרך כלל אין מדרגות פנימיות - שיקול חשוב כאשר מדובר במשפחה עם ילדים. בעת ההשכרה ניתן לבקש בית מרוהט כולל מכשירי חשמל.

ביטוחים ובריאות

שרותים רפואיים בחו"ל, במיוחד כאשר מדובר במשפחה, הינם הכרח המציאות ובעת המעבר להולנד, חובה להצטייד בביטוח בריאות, על מנת שלא להיקלע למצבים מפתיעים שעשויים לפגוע גם בכיסכם. ילדים עד גיל 18 מבוטחים על פי החוק ההולנדי בביטוח הבריאות של הוריהם בחינם. התשלום עבור ביטוח הינו נגזרת של שכר המבוטח, ועלות ביטוח הבריאות המינימלי בהולנד הינה סביב 100 יורו, והוא כולל את כל הכיסויים הנדרשים פרט לרפואת שניים, ואף מקיפה יותר ממקבילותיה בישראל. נשים בהריון זוכות לתנאים שנראים כהטבות משמעותיות לעומת המוכר בארץ - עזרה בבית לאחר הלידה, ביקורי אחות טיפת חלב, הדרכה וטיפול ועוד. נוסף על הביטוח הרגיל מומלץ לערוך ביטוח ייחודי המכסה טיפולי שניים. .

עניינים בירוקרטיים שונים

אם המעבר לאמסטרדם נעשה כחלק מתהליך של רילוקיישן והעסקה על ידי מעסיק הולנדי, כדאי לבדוק בעת המשא ומתן עמו אפשרות למימון מלא של מסגרות החינוך (גנים ובתי ספר), מימון הוצאות רכב ושכר דירה, טיסות לביקורים בארץ, וכן אפשרות להיעזר בחברה מקומית המסייעת בתהליכי מעבר שכאלו, לשם הסדרת המסמכים והעניינים הטכניים בקלות ובמהירות. אישור עבודה בהולנד צריך להינתן לכם על ידי החברה ההולנדית המזמינה אתכם לעבוד עבורה. לפני המעבר יש להוציא ויזה המהווה אישור שהייה זמני ובהמשך לבקש אישור לשהייה ממושכת. שימו לב כי רשיון הנהיגה הישראלי תקף בהולנד למשך חצי שנה, שבמהלכה יש להחליף את הרשיון ברשיון הולנדי, התקף לעשר שנים.

 

כתבות שאולי יעניינו אותך